Op = op

Thundershirt voor honden | maat XXS

Artikel 1 van 1
€ 39,50 € 32,50 (inclusief 21% btw)

Thundershirt 

Thundershirt is gemaakt van zacht en elastisch materiaal en is een uitstekende oplossing voor honden met angsten. Het shirt geeft een constante zachte druk op het lichaam, wat zorgt voor een ontspannend effect op het zenuwstelsel. Dit principe wordt ook toegepast bij baby's,  het inbakeren. Het is veilig, effectief en zonder gebruik van medicijnen.

Het thundershirt is te gebruiken bij:

  • Vuurwerkangst
  • Angst bij autorijden
  • Verlatingsangst
  • Angst voor onweer
  • Prikkelbaarheid
  • Onzekerheid

Maattabel:

XXSBorstmaat 23-33 cmGewicht hond minder dan 4 kg
XSBorstmaat 33-43 cmGewicht hond 4 tot 6 kg
SBorstmaat 43-53 cmGewicht hond 7 tot 11 kg
MBorstmaat 53-64 cmGewicht hond 12-18 kg
LBorstmaat 64-76 cmGewicht hond 19-29 kg
XLBorstmaat 76-94 cmGewicht hond 30-50 kg

 

Borstomvang kunt u het beste meten achter de voorpoten.

Het thundershirt kan alleen geruild worden wanneer de originele verpakking nog intact is en het shirt niet is gedragen.


Omdat het erg belangrijk is dat het thundershirt goed wordt aangeleerd hebben hondengedragsdeskundige Michelle Vrolijk en Daniëlle Dessauvagie onderstaande gebruiksaanwijzing geschreven.

GEBRUIKSAANWIJZING THUNDERSHIRT 
Waarvoor?
Een thundershirt kan gebruikt worden bij honden die onzeker, bang of gestresst zijn bijvoorbeeld door vuurwerk of onweer.
Hoe werkt het?
Het effect is gebaseerd op het feit dat het shirt een constante druk geeft op de huid. De huidsensoren registreren deze druk en maken de hersenen attent op deze gevoels- en bewegingsinformatie. Door regelmatig gebruik (niet de hele dag!) zal de hond meer zichzelf blijven en minder reageren op de omgevingsprikkels. Indien een hond schrikt van een harde knal kan het shirt voorkomen dat de hond in een extremere angstreactie schiet.
Hoe te gebruiken?
Het gebruik van het shirt moet in de meeste gevallen opgebouwd worden om het goed te kunnen inzetten.
Voorbeeld van opbouw
Laat je hond eerst eens aan het shirt snuffelen of leg het even op de grond. Laat je hond het geluid van de klitteband horen en kijk wat de reactie is. Mogelijk is dat eerst iets waar de hond aan moet wennen (je kunt eventueel ook een groot deel van het klitteband met een stukje stof bedekken om het geluid te beperken). Als de hond het shirt 'verkent' heeft trek het dan heel rustig aan en kijk goed naar wat je hond laat zien. Je kunt het daarna weer rustig uittrekken en de eerste stap is gezet. Bouw het in het tempo van de hond stapsgewijs op van circa 1 minuutje tot een uur. Als de hond gewend is kan het shirt een aantal keren per dag gedragen worden, mits de hond zich hier comfortabel bij voelt en er steeds een pauze tussen zit. Als de hond er helemaal aan gewend is dan kan het een dagdeel worden gedragen, bijvoorbeeld in geval van vuurwerk.
Eerst in ontspannen situatie
Laat de hond het shirt in eerste instantie dragen in een ontspannen situatie waarin geen sprake is van angst. Als de hond gewend is aan het shirt kun je het gaan inzetten voor stressvollere situaties, ook hier zit een opbouw in. Als je weet dat er iets gaat gebeuren wat de hond spannend vindt, trek het shirt dan ruim van te voren aan (minstens 15 minuten) zodat de hond het aantrekken van het shirt niet gaat zien als voorbode van iets engs. Blijf het shirt ook op andere momenten gebruiken waarin geen sprake is van angst of stress.
In gevallen van angst of stress die langer duren (vuurwerk, autoritten, bezoek aan de dierenarts enz.) kan het shirt langer aanblijven. Let steeds goed op de signalen van de hond. Als de hond probeert het shirt uit te trekken, help daar dan direct bij.
Hoe strak?
Zorg ervoor dat je een hand tussen de stof en de vacht kunt doen. De stof moet net aansluiten op de vacht, maar mag niet loshangen.
Nooit alleen
Laat je hond nooit alleen met het shirt aan. Als hij ergens achter blijft haken dan kan dat een paniekreactie veroorzaken waarna de angst nog groter is en het shirt wellicht niet meer ingezet kan worden door de negatieve ervaring.
Eerste reactie
Let goed op de eerste reactie van je hond. De druk kan zo sterk binnenkomen dat een hond bevriest, niet meer wil lopen, met een kromme rug gaat staan en/of de poten vreemd neerzet. Dat is een teken dat het te veel is. Bouw het dan rustiger op.
Averechts
Te snel, te lang of te strak gebruik kan averechts werken en zich uiten in stresssgnalen zoals uitschudden, geeuwen, happen in de lijn, niet tot rust kunnen komen etc. Het kan zich ook uiten door druk explosief gedrag waardoor de hond het wellicht afreageert op de omgeving met ongewenst gedrag.
Tot slot
Omdat ik geloof dat een gecombineerde aanpak het beste werkt raad ik altijd aan om hulp te zoeken bij een gedragsdeskundige en een (holistische) dierenarts. Op deze wijze wordt het beste resultaat verkregen.

© 2015 - 2020 Natuurlijk voor de hond | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel