Puur Digest/spijsvertering 100 gr

Vorige Artikel 3 van 4 Volgende
€ 19,95 (inclusief btw)
Op dit moment is dit artikel niet voorradig.

De levertijd bedraagt 1 - 5 werkdagen.

Puur Digest/spijsvertering 100 gr

Puur Digest geeft snel resultaat bij diarree als gevolg van: een virale of bacteriële infectie, door het eten van iets verkeerds, bij een verstoorde darmfunctie, bij een darmontsteking, bij obstipatie, preventief ten behoeve van een optimale darmfunctie. Ter ondersteuning bij chronische darmaandoeningen of allergische reacties.  Zorgt voor een goede consistentie van de ontlasting en zorgt voor een goede balans qua darmflora door toegevoegde probiotica.

Ingredienten: (per 3 gram) 2085 mg Psyllium Husk, 626 mg Methylsulfonylmethaan, 104 mg Bentonite, 60 mg N-Acetyl-Glucosamine, 8,1 mg Magnesium (als -citraat), Enterococcus faecium en Fructo Oligo Sacchariden. Een verdunning van Magnesium phosphoricum.

Dosering: 2 x daags
Hond > 25 kg 2 maatscheppen
Hond 10-25 kg 1½ maatschep
Hond < 10 kg 1 maatschep

1 maatschep bevat ongeveer 3 gram.

Toediening
PUUR Digest/Spijsvertering kan door het voer gegeven worden. Omdat dit poeder kruiden bevat wordt aanbevolen te starten met een geringe hoeveelheid om het dier te laten wennen aan de smaak. Bevochtig het poeder zodat het niet uit de voerbak geblazen wordt. Geef het in het geval van obstipatie met voldoende water en zorg dat er altijd genoeg vers drinkwater beschikbaar is.

Waar veel Psyllium houdende producten de hele zaden bevatten, bevat PUUR Spijsvertering alleen de epidermis van deze zaden, waarin de werkzame bestanddelen (slijmstoffen en oplosbare vezels) zijn geconcentreerd.

Duur van de behandeling
In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product. Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken.

Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.

Ieder dier reageert verschillend op de genoemde dosering. De dosering luistert vrij nauwkeurig, kijk goed naar het gedrag van het dier. Bij onvoldoende resultaat de dosering langzaam verhogen. Wanneer het gewenste resultaat bereikt is kan gezocht worden naar een onderhoudsdosering, langzaam afbouwen tot ongeveer de helft van de aangegeven dagdosering.

Interactie en contra-indicatie
Voor informatie over interactie tussen geneesmiddelen en nutriënten of fytotherapie kijk op www.naturafoundation.nl Interacties geneesmiddelen en nutriënten/kruiden.

Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen.

Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld.

Bewaren
Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20 °C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket.

Deze informatie is uitsluitend voor intern educatief gebruik en vervangt niet de diagnose en het bijbehorend advies van een dierenarts. 

© 2015 - 2023 Natuurlijk voor de hond | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel